Cevizli Kete

Cevizli Kete

Çay keyfinize eşlik edecek tatlı-tuzlu tarif önerileriyle damağınızı şımartın...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Cevizli ketenin mayalı hamur için ılık suda maya ve toz şekeri eritip, kabarmasını bekleyin. Derin bir kaba unu alıp, ortasını havuz gibi açın. Mayayı dökün. Yumurta, süt, tuz ve sıvı yağ ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp, hamur iyice kabarana dek bekletin.

  • 2

    Kabaran hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp, ince yufkalar açın. Yufkaların her birine önce yağ, sonra ceviz serpiştirin. Rulo sarıp, hamuru kendi etrafında döndürün.

  • 3

    Üzerine elinizle bastırıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Hamur bitene kadar bu işleme devam edin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Hamurları bu şekilde 15 dakika dinlendirip, cevizli keteleri önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...