Ekşi Mayalı Ramazan Pidesi
Bereketli sofraların, hep birlikte yapılan iftarların en özel lezzetlerinden biri ramazan pidesi. O sofralara lezzet katan ramazan pidesini ister ramazan ayında isterseniz de diğer aylarda evde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. İşte evinizi saracak kokusuyla sıcacık Ramazan Pidesi tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Unları ve 700 gram suyu karıştırma kabına alıp 2-3 dakika yoğurun. Üzerini örtüp, 60 - 90 dakika oda ısısında dinlendirin. Mayayı hamurun üzerine ilave edin. Tuzu kalan 25 gram suda eritip hamura ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Pürüzsüz ve ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurun.
-
2
İçi yağlanmış plastik bir kaba boşaltın. 60 dakika oda ısısında dinlendirin. Hamuru 1 saat ara ile 2 kez katlayın. 60 dakika bütün halde dinlendirin. Buzdolabına kaldırın. 1 gece buzdolabında dinlendirin.
-
3
Daha sonra 3-4 parçaya ayırıp şekil verin. Plastik kazıyıcı ile yuvarlayın. Tezgahta hamurları bu şekilde 3-4 saat oda ısısında mayalayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Parmak uçlarınızla şekil verip, çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrol ederek pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri