Sütlü Erişte

Sütlü Erişte

Lezzetli ve pratik erişte tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Süt, su ve tereyağını bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Diğer taraftan 1 su bardağı erişteyi kenara ayırın. Kalan erişteyi yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp 5 dakika karıştırarak kavurun. Ocaktaki karışım kaynamaya başlayınca tüm erişteyi üzerine ekleyin. Kapağını kapatıp pilav pişirir gibi suyunu çekmesini bekleyin.

  • 2

    Suyunu tamamen çekince üzerine kağıt havlu kapatıp 5 dakika demlenmeye bırakın. 1 yemek kaşığı tereyağını eritip cevizleri 1-2 kez çevirin. Ufalanmış peynirle birlikte eriştenin üzerine serpin. Biberiye veya maydanozla süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...