Valide Sultan Böreği
Çay saatlerinde size eşlik edecek valide sultan böreği nasıl yapılır? Damaklarınıza layık Valide Sultan Böreği tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tavada tereyağını eritin. Soğanları ilave ederek, ağır ateşte sarartın. Cevizi ekleyerek 5 dakika çevirin ve ateşten alın. Derin bir kap içerisinde süt, yumurta, tuz ve karabiberi iyice çırpın ve fırın tepsisini 1 yemek kaşığı ayçiçek yağ ile yağlayın.
-
2
Tepsiye ilk yufkayı kenarları taşacak şekilde yayın. Sütlü karışımından 1 kepçe alarak, yufkaya dağıtın. Soğanlı malzemeyi de yufkaya yayın. Kalan yufkaları fırın tepsisi büyüklüğünde kesip üst üste dizerken, her katın arasına önce sütlü sonra cevizli malzemeyi yayın.
-
3
Son yufkayı koymadan önce, tepsinin kenarından taşan kısımları içe doğru kıvırın. Daha sonra son yufkayı koyup, üzerini kalan yarım yemek kaşık ayçiçek yağı ile yağlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika (üzeri kızarıncaya kadar) pişirin. Ilınınca, dilediğiniz şekilde dilimleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler