Yufka Böreği
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Katlanmış haldeki yufkaları açılacak hale getirmek için su ve süt karışımı ile ıslatın. Daha sonra dinlenmeye bırakın. Tek tek açıp kenara alın. İç harcı için soğanı ince doğrayın. Geniş bir tavada soğanı tereyağında ve ayçiçeği yağında yumuşayana kadar çevirin. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Karabiber ve tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte ağır ağır pişirin.
-
2
3 adet yufkayı aralarına eritilmiş tereyağı sürerek büyük boy yuvarlak bir tepsiye yerleştirin. Üzerine soğanlı harcın üçte birini yayıp diğer 3 adet yufkayı aynı şekilde aralarına eritilmiş tereyağı sürerek tepsiye yerleştirin. Kalan soğanlı harcı yayıp kalan yufkaları da aynı şekilde hazırladıktan sonra tepsiye dizin. En üstteki yufkanın üzerine bolca eritilmiş tereyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Hafifçe ılındığında dilimleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri