Bademli Ekmek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Badem dışında bütün malzemeyi karıştırıp, hamur yapın (hamurun kıvamı oldukça önemlidir. Ele yapışmaması gerekir ancak fazla da sert olmamalıdır. Bu nedenle hamurun kıvamına göre un miktarı arttırılıp azaltılabilir). Yapılan hamura bademden 1 çorba kaşığı kadar katıp, tekrar yoğurun. Hamurdan mandalina iriliğinde parçalar koparıp, istediğiniz şekli verin. Üzerine fırça yardımı ile su sürüp, kalan bademleri serpin. 2 saat kadar mayalandırmaya bırakın. Mayalanma sonucunda, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Fırından alınca, üzerine hafif nemli bez örtüp, ekmeğin kabuğunun yumuşamasını sağlayın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL