Ballı Saray Sarma

Uzun pazar kahvaltısını taçlandıracak, kolay ama çok lezzetli bir tarif!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    TAHİN, bal, mahlep ve fındığı bir kasede karıştırın. 1 adet yufkayı tezgaha yayın ve üzerine ballı karışımın üçte birini sürün. İkinci yufkayı harcın üzerine yayarak aynı işlemi uygulayın. Üçüncü yufkanın üzerine de kalan ballı harcı sürdükten sonra, yufkayı ortadan ikiye kesin. İki ayrı yufkaları yuvarlak kısımlarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Daha sonra rulo yufkaları 5 cm eninde verev şeklinde kesin. Kestiğiniz dilimleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına alın. Üzerlerine pudraşekeri serpin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.