Domatesli Ekmek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    YAĞDA hafifçe sote yapılmış sarmısak ve soğanı, oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Mayayı ılık su dolu kaseye ekleyerek karıştırmaya başlayın. Krema kıvamı alana dek bekleyin (bu süre yaklaşık 10 dakikadır). Bu karışıma 1 bardak suyu ve sote edilmiş soğan-sarmısağı ekleyin. Domatesleri katın. Un ve tuzu karıştırıp, her seferinde 1 bardak ekleyerek mayayla karıştırın. Hamuru biraz unlanmış yumuşak bir yüzeyde şekillendirerek yoğurun (8-10 dakika). Daha sonra biraz yağlanmış bir yuvarlak kaseye koyun. Üstünü de streç filmle sarıp, mayalanmaya bırakın (yaklaşık 1 saat). Mayalanmanın ardından hamuru hafifçe unlanmış yüzeye koyun ve yoğurmaya başlayın. Top haline getirin ve yağlanmış fırın kağıdı üzerine yerleştirin. Üstünü de bir havluyla örterek, kabarması için 45- 55 dakika bekletin. Fırını 225 derecede ısıtın. Somunun üzerine 3 tane paralel çizik atın ve yumurta akı sürün. 10 dakika pişirin, 3 kere su püskürtün. Fırın ısısını 175 dereceye düşürün ve 25-30 dakika daha pişirin. Tel ızgara üzerinde tamamen soğumasını bekleyin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...