Evde Sucuk Yapımı
Kayseri yöresine has özel bir lezzet olan sucuğu ister www.dipsizkiler.com sitesinden hazır alabilirsiniz, isterde size vereceğim tarif ile evinizde kolayca yapabilirsiniz...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tüm malzemeleri büyükçe bir leğenin içine koyup iyice yoğurunuz. Yoğurduktan sonra üzerini bir bezle örtüp bir gece serin yerde bekletiniz.
Ertesi günü tuzunu ve baharat kıvamını kontrol edip tekrar yoğurunuz.
Kıyma makinasına eti koyup bağırsaklara huni yardımıyla hiç ara kalmayacak şekilde doldurunuz.
İsteğe bağlı uzunluk elde edilince bağırsakları kalın bir iple boğarak bağlayıp iki ucunu birleştirip halka yapınız.
Bu şekilde bütün sucuğu bağırsaklara doldurunuz. Hepsi bitince sucukları asınız.
Fazla suyunun çıkması için sucuklarıı toplu iğne ile bir kaç yerinden deliniz. Sucukları serin bir yere asıp kurutunuz.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL