Kakaolu Ve Portakallı Ekmek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
UN, kakao, instant maya ve tuzu yoğurma kabına alıp harmanlayın. Üzerine, rendelenmiş portakal kabuğu, bal, süt ve su ekleyip iyice yoğurun. Hamuru hafifçe yağlanmış derin bir kaba aktarın ve üzerini streç filmle kapatın. Oda sıcaklığında hamur iki misli büyüklüğe ulaşana dek mayalandırın. Daha sonra unlu zeminde yeniden yoğurup yuvarlak bir somun haline getirin. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine keskin bir bıçakla kare çizikler atın. Nemli bir bez örterek tepside 20 dakika daha mayalandırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bir bıçak batırıp kontrol ederek (ekmeğe batırdığınız bıçak temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL