Kakaolu Ve Portakallı Ekmek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    UN, kakao, instant maya ve tuzu yoğurma kabına alıp harmanlayın. Üzerine, rendelenmiş portakal kabuğu, bal, süt ve su ekleyip iyice yoğurun. Hamuru hafifçe yağlanmış derin bir kaba aktarın ve üzerini streç filmle kapatın. Oda sıcaklığında hamur iki misli büyüklüğe ulaşana dek mayalandırın. Daha sonra unlu zeminde yeniden yoğurup yuvarlak bir somun haline getirin. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine keskin bir bıçakla kare çizikler atın. Nemli bir bez örterek tepside 20 dakika daha mayalandırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bir bıçak batırıp kontrol ederek (ekmeğe batırdığınız bıçak temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.