Karatay Kahvaltı Tabağı
Pazar kahvaltısı için sağlıklı ve lezzetli bir öneri...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
07.00-09.00 Arası (Her sabah)
• Az pişmiş 2 adet yumurta
Haşlanarak rafadan veya kayısı kıvamında ya da tavada düşük ısıda saf tereyağında fazla katı olmadan pişirilebilir. Omlet, menemen, çılbır, mıhlama, pastırmalı yumurta yapılabilir. (Saf tereyağı, pastırma ve az pişirilmiş yumurtanın faydaları hakkında daha geniş bilgileri 'Karatay Diyeti' ve 'Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık' kitaplarında bulabilirsiniz. Kahvaltıda yiyebileceğiniz yumurtalı yemek tariflerini de kitabımızda 'Yumurtalı Lezzetler' bölümünde bulabilirsiniz.)
• Bir avuç içiniz kadar az tuzlu peynir
Az yağlı, light ya da krem peynir olmayacak! Koyun, inek veya keçi sütünden klasik beyazpeynir, eski kaşar, Erzincan deri tulumu, İzmir tulumu, Balıkesir sepet peynir vb yöresel peynirler olabilir... Ancak yanında herhangi bir ekmek, poğaça, simit vb yenmeyecek!
• Bir ince belli çay bardağı ceviz, fındık, fıstık, badem veya yerfıstığı içi
Kuruyemişler kavrulmamış ve tuzlanmamış olacak!
• Az tuzlu 10-15 adet zeytin
Üzerine zeytinyağı, limon, kekik ve pul biber eklenebilir.
• Domates, biber, salatalık, turp, maydanoz, nane, roka vb
Doğal ve mevsiminde olmak şartı ile arzu edildiği kadar yenebilir.
• Limonlu çay veya süt içilebilir
Şekersiz ve tatlandırıcısız olarak!
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler