Klasik Ekmek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KURU maya ve tozşekeri küçük bir kaseye alın. Üzerine yarım çay bardağı su ekleyin ve 15 dakika bekletin. Unu geniş bir kaseye alıp ortasını havuz gibi açın. Erimiş mayayı ekleyin. Azar azar su ekleyerek hamuru yoğurun ve yağlanmış derin bir kaba aktarın. Üzerini streç filmle kapatıp, oda sıcaklığında hamur iki misli olana dek mayalandırın. Daha sonra hamuru unlu zeminde yoğurup 4 eşit parçaya ayırın. Hamurlara somun şekli verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine keskin bir bıçakla birer çizik atıp su sürün. Susam ve çörekotu serpin. Nemli bir bezle örterek 20 dakika daha tepside mayalandırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bir bıçak batırıp kontrol ederek (ekmeğe batırdığınız bıçak temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.