Kuru Yemişli Ve Kuru Meyveli Ekmek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    BUĞDAY unu ve tam buğday ununu yoğurma kabına alın. Üzerine instant maya, küçük doğranmış kuru incir, kayısı, üzüm, antepfıstığı, fındık, ceviz, tozşeker, tarçın, karanfil ve tuz ekleyip harmanlayın. Su ve sütü azar azar ilave ederek hamuru yoğurun. Hamuru yağlanmış derin bir kaba aktarın. Üzerini streç filmle kaplayıp oda sıcaklığında iki misli büyüklüğe ulaşana dek mayalandırın. Daha sonra unlu bir zeminde hamuru yoğurup iki eşit parçaya ayırın. Her iki parçayı da yuvarlak somun haline getirip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Hamurların üzerine keskin bir bıçakla + şeklinde çizikler atıp un serpin. Fırın tepsine aldığınız hamurları, oda sıcaklığında üzerlerine nemli bez örterek 30 dakika daha mayalandırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bir bıçak batırıp kontrol ederek (ekmeğe batırdığınız bıçak temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.