Kuruüzümlü Şeftali Konservesi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Şeftalileri yıkayıp ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Kararmamaları için 2 litre suya 1 çorba kaşığı tuz katarak hazırladığınız suda bekletin. Su ve tozşekeri karıştırıp kaynatarak şurubunu hazırlayın. Şeftalileri çekirdek yatakları altta kalacak şekilde kavanozlara yerleştirin. Aralarına kuru üzümleri serpiştirin. Sıcak şurubu üzerine ekleyip bir bıçakla havasını çıkarın. Ağzını kurulayıp kapağını sıkıca kapatın. Kavanozu büyük bir tencereye koyup üzerine su ekleyin. Su kaynadıktan sonra 25-30 dakika tencerede tutun. Çıkarıp kapağını kontrol edin ve uygun bir yerde saklayın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.