Lorlu Cevizli Zahterli Pide
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ilık süte, mayayı ve şekeri ilave edin. Mayayı tahta kaşıkla karıştırarak iyice eritin (metal kaşık kullanmayın). Tüm malzemeyi ilave edin ve iyice yoğurun. Üzerini örterek kabarması için bekletin. Hamur kabarıp da iki katına ulaştığı zaman, şekil vererek fırın tepsisine yerleştirin. Üzeri için yumurta, zeytinyağı ve sütü karıştırın. Pidenin üzerine sürün. Çörekotu serpin ve 10 -15 dakika daha bekletin. Önceden ısıtılmış 230 derece fırında 5 dakika, daha sonra ısıyı orta dereceye düşürerek 170 derecede 15 dakika daha üzerleri iyice kızarana dek pişirin
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL