Mısır Unlu Ekmek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KIYMAYI bir tavaya alıp, suyunu salıp yeniden çekinceye dek, ara sıra karıştırarak kavurun. Yaş mayanın üzerine 1 su bardağı ılık su, tozşeker ve tuz ekleyin. Karıştırarak eritin ve 15 dakika bekletin. Mısır unu ve buğday ununu bir kaba alın. Üzerine keten ve ısırgan otu tohumu ekleyip karıştırın. Daha sonra ortasını havuz şeklinde açıp, erimiş maya, kıyma, sıvıyağ, kalan 2 su bardağı ılık su ve cevizi katıp yoğurun. Hamuru yağlanmış bir tepsiye alıp, üzerini düzeltin ve 1 saat mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40-45 dakika pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.