ÖNCELİKLE yaş maya ve kesmeşekeri ılık sütte iyice eritip, kenara alın. Unun ortasını havuz gibi açıp, kenarlarına tuz serpiştirin. Erittiğiniz mayayı unun ortasına dökün. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun. Kabarması için oda sıcaklığında 2 saat dinlendirin. Hamuru açmak için kepekli unu düz bir zemine serpiştirin. Tek yumak halindeki hamuru zemine yerleştirin. Hamurun elinize yapışmaması için arada elinizi suya batırarak hamuru yuvarlak servis tabağı büyüklüğünde açın. Tahta kaşık veya spatulanın sapıyla ya da parmak uçlarınızla, kolay dilimlenmesi için dilim şekilleri çizin. Üzerine çörekotu ve susam serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hafif pembeleşene dek pişirin.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.