Sütlü Ekmek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
YUVARLAK bir kâseye suyu alın. Maya ve şekeri ekleyip karıştırın. Köpürene kadar, yaklaşık 10 dakika bekletin. Unu, tuzu ve küçük doğranmış tereyağını ekleyin. Mayalı şekerli suyu ve sütü ilave edin. Hamur halini alana kadar karıştırın. Unlu bir yüzeyde hamur yumuşak ve elastik olana kadar yoğurun. Yağlanmış yuvarlak bir kâse içine hamuru koyun ve üstünü streç filmle kaplayın. Kabarmasını bekleyin (1.5-2 saat). Esintisiz bir yerde bekletmeye dikkat edin. Hamur, kabın yarısına kadar yükselince çıkarın. Üzeri unlanmış tezgaha koyun ve 2-3 dakika kadar tekrar yoğurun (gazını çıkarmak için). Hamuru şekillendirin. (Ben bu ekmeği kalıpta ya da somun olarak tavsiye ederim). Şekillendirdiğiniz hamuru 1.5 saat kadar dinlenmeye bırakın. Üstünü nemli bir bezle kapatmayı unutmayın! Fırını 230 derecede ısıtın ve bu arada fırının en altına boş bir tas yerleştirin. Hamur hazır olunca, ekmeği fırına koyun ve kaynattığınız bir bardak suyu fırının altındaki tasa ekleyip, fırının kapağını yavaşça kapatın. 30 dakika kadar pişirin. Ancak hiçbir zaman unutmayın, herkesin fırını farklı olabilir. Ekmeğin pişip pişmediğini anlamak için, altına hafifçe vurun. Tok bir ses geliyorsa, olmuş demektir. Fırından çıkan ekmeği altı hava alacak şekilde 1 saat kadar bekletin.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL