Tahıllı Ekmek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    BUĞDAY unu, çavdar unu, yulaf unu, kepek ve instant mayayı yoğurma kabına alıp karıştırın. Üzerine ayçekirdeği, kabak çekirdeği, keten tohumu, yulaf ve susam ekleyin. Azar azar su ilave ederek yoğurun. Hazırladığınız hamuru yağlanmış geniş bir kaba aktarın. Üzerini streç filmle kapatıp oda sıcaklığında hamur iki misli büyüklüğe ulaşana kadar mayalandırın. Daha sonra unlu zeminde yoğurup dikdörtgen şekline getirin. Hamuru, yağlanmış ve unlanmış yapışmaz yüzeyli dikdörtgen bir kaba koyun. Üzerini keskin bir bıçakla baklava dilimi şeklinde kesin. Fırça ile su sürüp, ayçekirdeği ve keten tohumu serpin. Üzerini nemli bir bezle örtüp, kalıbın içinde 30 dakika mayalandırın. Sürenin bitiminde önceden ısıtılmış 180 derece fırında, bir bıçak batırıp kontrol ederek (ekmeğe batırdığınız bıçak temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...