Tahıllı Ekmek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    BUĞDAY unu, çavdar unu, yulaf unu, kepek ve instant mayayı yoğurma kabına alıp karıştırın. Üzerine ayçekirdeği, kabak çekirdeği, keten tohumu, yulaf ve susam ekleyin. Azar azar su ilave ederek yoğurun. Hazırladığınız hamuru yağlanmış geniş bir kaba aktarın. Üzerini streç filmle kapatıp oda sıcaklığında hamur iki misli büyüklüğe ulaşana kadar mayalandırın. Daha sonra unlu zeminde yoğurup dikdörtgen şekline getirin. Hamuru, yağlanmış ve unlanmış yapışmaz yüzeyli dikdörtgen bir kaba koyun. Üzerini keskin bir bıçakla baklava dilimi şeklinde kesin. Fırça ile su sürüp, ayçekirdeği ve keten tohumu serpin. Üzerini nemli bir bezle örtüp, kalıbın içinde 30 dakika mayalandırın. Sürenin bitiminde önceden ısıtılmış 180 derece fırında, bir bıçak batırıp kontrol ederek (ekmeğe batırdığınız bıçak temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.