Tost Ekmeğinde Pırasa

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pırasaları birer kat soyup 10-15 cm uzunluğunda, yeşilleriyle birlikte doğrayın ve az suda sote eder gibi
    haşlayın. Tuzunu ayarlayın. Tost ekmeklerini 2 bardak sütte ıslatın. Isıya dayanıklı fırın kabını yağlayıp tost
    ekmeklerini, kabın kenarlarını da kaplayacak şekilde, ara bırakmadan sıralayın. Bu arada beşamel sos için,
    tereyağını küçük bir kapta eritin. Yağ kızınca unu ilave edip hızlı hızlı 1-2 dakika karıştırın. Üzerine ılık sütü katın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp, karıştırmaya devam ederek pürüzsüz boza kıvamında bir sos elde edin. Haşlanmış pırasaları, tepsideki ekmeklerin üzerine yerleştirin. Üzerine küp doğranmış sucukları yerleştirip, son olarak üzerine beşamel sosu yayarak dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika
    pişirin. Sıvıyağda, yarım ay şeklinde doğranmış kırmızı soğanı soteleyin. Fırından çıkardığınız beşamel soslu ekmeklerin üzerine serpip, servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.