Turunç Reçeli

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    TURUNCU iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soyun. Kabukların içindeki beyaz kısımları iyice kesip, alın. Kabukları rulo şeklinde sarın ve iğne yardımıyla ipe dizin. Acısının çıkması için önce soğuk suda 2 saat bekletin ve süzün. Tekrar soğuk suda 3-4 saat bekletip, süzün. Üçüncü kez yine soğuk suda 4-5 saat bekletip, süzün ve sıcak suda yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzdükten sonra üzerine tozşeker serpin ve bir gece oda sıcaklığında bekletin. Ertesi gün üzerine suyunu ekleyin ve pişmeye bırakın. Şurup kıvamını almaya başlayınca limon suyu katın ve bir taşım kaynatın. Daha sonra kavanoza doldurun ve soğumaya bırakın. Servis için tabağa alınca ipini çıkarın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...