Turunç Reçeli

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    TURUNCU iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soyun. Kabukların içindeki beyaz kısımları iyice kesip, alın. Kabukları rulo şeklinde sarın ve iğne yardımıyla ipe dizin. Acısının çıkması için önce soğuk suda 2 saat bekletin ve süzün. Tekrar soğuk suda 3-4 saat bekletip, süzün. Üçüncü kez yine soğuk suda 4-5 saat bekletip, süzün ve sıcak suda yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzdükten sonra üzerine tozşeker serpin ve bir gece oda sıcaklığında bekletin. Ertesi gün üzerine suyunu ekleyin ve pişmeye bırakın. Şurup kıvamını almaya başlayınca limon suyu katın ve bir taşım kaynatın. Daha sonra kavanoza doldurun ve soğumaya bırakın. Servis için tabağa alınca ipini çıkarın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.