Vişne Reçeli

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Vişneleri bol suda yıkayın. Saplarını ayıklayıp çekirdeklerini çıkartın. Çekirdeksiz vişneleri genişçe bir tencereye alın. Üzerine tozşekeri serpin. Bu şekilde 1 gece bekletin. Suyunu salan vişneleri ağır ateşte kaynatın. Kaynama sırasında reçelin üzerinde oluşan köpükleri arasıra tahta bir kaşıkla alın. Reçeli ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika daha kaynatın. Porselen bir tabağa reçeli damlatarak kıvamına gelip gelmediğini kontrol edin. Damlatırken çok sulu değil, uzayan kıvamda olması gerekir. Kavanoza doldurup, serin bir yerde muhafaza edin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...