Yulaflı kepekli ekmek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KEPEK unu, 1 çay bardağı yulaf, 1 paket instant maya, bir tutam tozşeker ve tuzu derin bir kaba alıp karıştırın. Üzerine ılık suyu gezdirip iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp, 15 dakika kadar sıcak bir ortamda kabarmasını bekleyin. Hamur kabardıktan sonra tekrar yoğurun ve 12 eşit bezeye ayırın. Bezeleri avucunuzun içinde yuvarlayın. Üst kısımlarını önce suya, daha sonra yulafa batırın. Yuvarlak, ortası delik bir kek kalıbını yağlayıp hamurları yanyana kalıba yerleştirin. Kalıbın üzerini bezle örtüp 15 dakika tekrar mayalandırın. Kalıbı önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Kalıbı fırından çıkardıktan sonra üzerini ıslak temiz bir bezle örtüp soğumaya bırakın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.