Armutlu Unsuz Kek
Kilo alacaksınız diye korkuyor tatlılardan uzak mı duruyorsunuz? O zaman unsuz ve meyveli bir kek sizi oldukça mutlu edecektir! İşte Armutlu Unsuz Kek tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Bir kapta yumurta sarılarını ve toz şekeri mikserle çırpın. Badem içini robottan geçirin. Eritilmiş çikolata ve bademi yumurta sarısına ekleyip şöyle bir karıştırın. Diğer taraftan yumurta aklarını tuz ile birlikte kar haline gelene kadar çırpın ve çikolatalı karışıma yavaşça yedirin. Armutların kabuklarını soyun ve ikiye kesin. Çekirdek yataklarını çıkarın ve tencereye alın. Üzerine su ve limon suyunu ekleyin. Armutlar hafifçe yumuşayınca süzün ve soğutun. Tartölet kalıplarını yağlayıp, unlayın ve pudra şekeri ile kaplayın. Çikolatalı karışımı kalıpların yarısını dolduracak şekilde pay edin ve ortalarına armutları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin ve soğutun. Kalıptan çıkarın ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri