Armutların kabuklarını soyun ve 1 adedini dilimleyip, çekirdeklerini aldıktan sonra yağlanmış kek kalıbının dibine dizin. Kalan 2 adet armut'u zar şeklinde doğrayın. Yağı çırpma kabına alın ve 1-2 dakika çırpın. Toz şeker ilave edip, 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin. Yumurtaları tek tek ekleyip, tüm malzemeyi tekrar çırpın. Nişasta, un, kakao, tuz ve kabartma tozunu ayrı bir kaba eleyin.
Daha sonra yumurtalı karışımın içine katın ve karıştırın. Doğranmış armut, karanfil ve damla çikolatayı ekleyip, tüm malzemeyi karıştırın. Kek kalıbındaki armutların üzerine boşaltın.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin (pişip pişmediğini anlamak için hamurun içine kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir). Hafif ılındıktan sonra servis tabağına ters çevirip çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.