Böğürtlenli Ve Antepfıstıklı Kek Tarifi
Türkiye’nin hemen hemen her yerinde yetişen böğürtlen, tam bir mineral deposudur. Kolay yetişebilmesi ve zengin besin değeriyle de yemek tariflerinin de sevilen lezzetlerinden. Aromatik tadı ve doyurcu lezzetiyle Böğürtlenli Ve Antepfıstıklı Kek Tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Böğürtlenler büyükse ikiye bölüp üzerlerine biraz un serpin. Yumurta ve toz şekeri çırpma teli ya da mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın. Üzerine sıvı yağ ve süt katıp yeniden mikserleyin.
-
2
Vanilya ve kakaoyu ekleyin. Kabartma tozu ve unu birlikte eleyip azar azar karışıma ilave edin. Antepfıstığının yarısını karışıma katın.
-
3
Yağlanmış ve unlanmış yuvarlak bir kek kalıbının dibine kalan antepfıstığını serpin. Üzerine kek karışımının 1/4'ünü dökün ve üzerine biraz böğürtlen serpin. Yeniden kek karışımı döküp, böğürtlen ekleyin. En üstte kek karışımı kalacak şekilde malzeme bitene dek işleme devam edin.
-
4
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri