Çikolata Soslu Muzlu Kek
Ağızda dağılıyor, çayın yanına en çok o yakışıyor! Muz ve çikolatanın birleşmesiyle hayran bırakan çikolatalı muzlu keki denedikten sonra vazgeçemeyeceksiniz.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağını küçük bir tencereye alıp orta ateşte eritin ve ılınmaya bırakın.
-
2
Muzları soyup büyük boy bir karıştırma kabına alın. Üzerine toz şeker, hindistan cevizi, yumurta ve vanilya ekleyip el blenderi ile koyu bir çorba kıvamına gelene kadar karıştırın. Erittiğiniz tereyağını da ilave edip karışıma yedirin.
-
3
Tüm kuru malzemeyi bir kaba eleyin. Azar azar sıvı karışımı ekleyip karıştırın. Yağlanıp unlanmış baton bir kek kalıbına karışımı dökün.
-
4
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 55-60 dakika kadar pişirin. Fırından alıp kalıbının içinde 30 dakika soğumaya bırakın.
-
5
Kalıbı ters çevirip keki servis tabağına aktarın. Sos için çikolatayı benmari usulü eritin. Çikolata erimeye başlayınca kremayı da ekleyip karıştırın. Parlak ve pürüzsüz bir kıvam elde edince ocaktan alın. Ilındıktan sonra kekin üzerine gezdirip servis edin.
Aşçı Şefika Günyel
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri