Çikolatalı Kek (Avusturya Mutfağından)
Çikolatalı kek, çay ve kahvelerin yanında tercih edilebilecek lezzetli bir alternatif.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağını ve 4 yemek kaşığı toz şekeri krema gibi bir görünüm alıncaya dek çırpın. Ardından yumurta sarılarını ve eritilmiş, ılımış çikolatayı ilave edin. Ayrı bir kapta dövülmüş ceviz ve damla beyaz çikolataları karıştırın.
-
2
Başka bir kapta ise yumurta akları ve 5 yemek kaşığı şekeri kar gibi bir görünüm elde edinceye dek çırpın. Hazırladığınız tüm karışımları aynı kapta karıştırarak birleştirin.
-
3
Hafifçe yağlanmış ve toz şeker serpilmiş kaplara, bu karışımı kapların yarısını dolduracak şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarıncaya dek pişirin. Servis tabağına aldığınız keki eritilmiş çikolata ve krema ilavesiyle birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL