Dolmalık Fıstıklı Elmalı Kek

Dolmalık Fıstıklı Elmalı Kek

Günlük hayatta yemek ve tatlılarda çok sık kullandığımız kozalaktan elde edilen çam fıstığının besin değeri oldukça yüksektir. Besin değeri yüksek tadıyla tarifleri lezzetlendiren fıstıkla yapabileceğiniz nefis kek tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Yumurtaları derin bir kaba alıp çırpıcı ile iyice çırpın. Toz şeker ilave edip çırpmaya devam edin. Yağ ve yoğurt ekleyip karıştırın.

  • 2

    Elmanın kabuklarını soyun ve rendeleyin. Suyunu sıkıp yoğurtlu harca ekleyin. Dolmalık fıstık, iri kıyılmış ceviz, erik, fındık ve tarçın ilave edin.

  • 3

    Kabartma tozu, vanilya ve un katıp, tüm malzemeyi karıştırın. Karışımı yağlanmış ve unlanmış (unun fazlasını almak için kek kabını ters çevirip silkeleyin) kek kalıbına boşaltın.

  • 4

    Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 50-55 dakika pişirin. Fırından alın ve soğumaya bırakın. Üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...