Dondurmalı Kek

Bol çikolatalı, dondurmalı kek! İster kendinize, ister misafirlerinize yapın. Şık sunumu ve serinleten lezzetiyle dondurmalı kek tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kek için için toz şeker ve tereyağını krema gibi olana kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilya özütünü katın.

  • 2

    Ayrı bir yerde elenmiş un, tuz, kakao ve kabartma tozunu karıştırın. Tereyağlı karışıma biraz unlu karışımdan biraz sütten ilave ederek yavaşça karıştırın.

  • 3

    Karışımlar bitene kadar işleme devam edin. 24 cm çapında kelepçeli kek kalıbının tabanını pişirme kağıdı ile kaplayıp pandispanya karışımını kalıba doldurun.

  • 4

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Enine üç parçaya kesin. İlk parçanın üzerine dondurmanın yarısını yayın.

  • 5

    Üzerine bolca çekirdeği çıkarılmış vişne veya kiraz ekleyip hafifçe üzerlerine bastırarak batmasını sağlayın. Diğer parça keki üzerine yerleştirip kalan dondurma ve meyvelerle aynı işlemi tekrarlayın.

  • 6

    Üzerine son kek parçasını yerleştirin. Eritilmiş çikolatayı kekin üzerine gezdirin. Taze vişne veya kirazlarla süsleyip servisi yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...