Enginarlı Kek
Çay buluşmalarınızda sofranızı renklendirece, tuzlu tarifiyle yiyenleri memnun edecek bir kek tarifi mi arıyorsunuz? Tadı damağınızda kalacak enginarlı kek tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Enginarları küp şeklinde doğrayınve kararmaması için üzerine limon suyu gezdirin. Yumurta ve sıvıyağı bir kapta çırpıcı ile çırpın.
-
2
Süt ve yoğurt ekleyip çırpmaya devam edin. Kıyılmış taze soğan, dereotu ve rendelenmiş havucu bir kapta karıştırın. Sonra yumurtalı harcın içine katın.
-
3
Tuz ve karabiber ekleyin. Enginar, karbonat, kabartma tozu ve unu ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra yağlanmış ve unlanmış baton kalıba boşaltın.
-
4
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL