Frambuazlı ve Limonlu Parfe
Parfe yazın en çok yapılan tatlılarından biri bu lezzeti evinizde kolayca yapabilirsiniz. İstediğiniz meyve ve bisküvileri kullanarak yapabileceğiniz parfe tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Orta boy bir sos tenceresini yarısına kadar su ile doldurup ocağa oturtun. Su kaynadıktan sonra, üzerine cam veya metal bir çırpma kabı oturtun. Kabın suya değmemesine özen gösterin.
-
2
Yumurta ve toz şekeri, kaba alın ve çırparak pişirin. Karışım köpürene kadar çırpmaya devam edin. Ardından kabı sudan alıp limon suyu ve kabuğunu ekleyip karıştırın.
-
3
1 paket krem şanti ve 1 su bardağı sütü çırpın. Kıvam aldıktan sonra karışımı limonlu harca ekleyip karıştırın.
-
4
Silikon kalıpları su ile ıslatın. Tabanına frambuazları yerleştirin. Üzerine hazırladığınız karışımı dökün. Derin dondurucuda en az 5-6 saat dondurun. Servis tabağının tabanına ufalanmış bisküvi serpin. Parfeleri yerleştirip üzerini toz antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri