Havuçlu Kek

Yumuşacık dokusu ve mis gibi kokusuyla havuçlu kek tarifimiz, çay saatlerinize lezzet katacak!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Ayçiçeği yağı ekleyip karıştırın. Tüm kuru malzemeyi eleyip karışıma ekleyin. Havuç ve cevizi katıp iyice karıştırın. Orta boy, baton ve yağlanmış kek kalıbına boşaltın.
-
2
Önceden ısıtılmış 170 derece ve fanlı fırında 40-45 dakika pişirin. Kürdan testi yapın. Temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. Temiz çıkmıyorsa kontrollü olarak 5 dakika daha pişirin.
-
3
Krema için tereyağını beyazlaşana kadar çırpın. Labne peyniri, vanilya ve pudra şekerini eklenip çırpmaya devam edin.
-
4
Soğuyan kekin üzerine kremayı sıkın. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL