Hindistancevizli Portakallı Kek

Hindistancevizli Portakallı Kek

Portakalın aroması ve hindistan cevizinin lezzetliyle kek tarifimiz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hindistan cevizini temizleyip, rendeleyin. Sütünü ayırın. Toz şeker ve oda sıcaklığındaki yumurtaları birlikte çırpın. Ayçiçek yağını ekleyip, çırpmaya devam edin. Rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip karıştırmaya devam edin.
  • 2
    Ayrı bir yerde portakalın içini blenderden geçirip püre haline getirin. Hindistan cevizi sütü ilave edip, çırpın. Kabartma tozu ve elenmiş un ekleyip karıştırmaya devam edin. Kaşık yardımıyla hindistan cevizli karışımı ekleyin. Yağlanmış, ortası delikli kek kalıbına dökün.
  • 3
    Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kapağını açmadan 1 saat pişirin. Fırından alıp, kek kalıbında soğumaya bırakın. Keki ters çevirip çıkarın. Fırça yardımıyla üzerine marmelat sürün. Hindistan cevizi serpip, portakal kabuğu ile süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...