Ispanaklı Islak Kek

Ispanaklı Islak Kek

Farkllı lezzet denemeyi severler için ıspanaklı ıslak kek tarifimiz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle ıspanakları bol suyla yıkayıp, suyu gidene kadar süzgeçte bekletin. İncecik kıyın ya da robottan geçirin. Genişçe bir kasede yumurta ve şekeri 10 dakika çırpın. Elenmiş un, iri dövülmüş fındık, vanilya, kabartma tozu, rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu, ince kıyılmış ıspanak ve maden suyunu koyun. Tahta bir kaşıkla yavaşça karıştırıp, bolca yağlanmış bir kalıba dökün.
  • 2
    Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, fırının kapağını açmadan, kızarana dek pişirin. Fırından aldıktan sonra ıspanaklı keki ılınmaya bırakın. Daha sonra kalıptan çıkarıp servis tabağına alın ve gazozla ıslatın.
  • 3
    Ayrı bir tencerede süt, un, şeker, rendelenmiş limon kabuğu ve yumurta sarısını çırpın. Ateşte göz göz olana dek pişirin. Ocaktan alıp, labne peynirini ilave edin. 5 dakika mikserle çırpın. Keki, bu sosla kaplayın. 4 saat dinlendirip, antep fıstığıyla süsleyin.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...