Külahta Kek Tarifi
Yaz sıcaklarında dondurma tezgahlarında görmeye alışkın olduğumuz içi dolu çıtır dondurma külahları, evde yapılan tatlıların yanına da oldukça yakışmaktadır. Seveceğiniz tarifiyle külahta kek tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle buttermilk için sütü ısıtıp içine limon suyu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp, kesilmesini bekleyin. Sütün içindeki kesilmiş parçaları ayırmak için ince telli süzgeçten geçirin ve bir kenara alın.
-
2
Kek için kakao, un, pudraşekeri, kabartma tozu ve tuzu derin bir kapta karıştırın. Buttermilk hazırlarken süzgeçte kalan kesilmiş süt parçalarını, ılık suyu ve zeytinyağını kuru malzemeye ekleyin ve iyice karıştırın.
-
3
Külahların 2/3'sini doldurun ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Oda sıcaklığında soğutun ve üzerine krem şanti sıkıp servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri