Külahta Kek Tarifi

Yaz sıcaklarında dondurma tezgahlarında görmeye alışkın olduğumuz içi dolu çıtır dondurma külahları, evde yapılan tatlıların yanına da oldukça yakışmaktadır. Seveceğiniz tarifiyle külahta kek tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Öncelikle buttermilk için sütü ısıtıp içine limon suyu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp, kesilmesini bekleyin. Sütün içindeki kesilmiş parçaları ayırmak için ince telli süzgeçten geçirin ve bir kenara alın.

  • 2

    Kek için kakao, un, pudraşekeri, kabartma tozu ve tuzu derin bir kapta karıştırın. Buttermilk hazırlarken süzgeçte kalan kesilmiş süt parçalarını, ılık suyu ve zeytinyağını kuru malzemeye ekleyin ve iyice karıştırın.

  • 3

    Külahların 2/3'sini doldurun ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Oda sıcaklığında soğutun ve üzerine krem şanti sıkıp servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...