Limonlu Glazürlü Pamuk Kek

Limonlu Glazürlü Pamuk Kek

Yumuşacık hamuru ve lezzetiyle çayın yanına yakışacak bir kek tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kek hamuru için yumurta ve toz şekeri çırpın. Sıvı yağ, limon kabuğu rendesi ve limon suyu ekleyip karıştırın. Un, nişasta ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin. Orta boy delikli bir kek kalıbını yağlayıp karışımı içine dökün.

  • 2

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Glazür için limon suyu ve pudra şekerini karıştırın. Kek ılındıktan sonra kalıptan çıkarın. Üzerine glazür gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...