Mısır Unlu Keten Tohumlu Tuzlu Kek

Mısır Unlu Keten Tohumlu Tuzlu Kek

Her defasında aynı keki yapmaktan sıkılanlar için mısır unlu keten tohumlu tuzlu kek tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Yumurta ve tereyağını derin bir kaba alıp iyice çırpın. Yoğurt, beyaz peyniri ekleyip karıştırın. Keten tohumu, dereotu, zerdeçal ve karabiber ekleyin.

  • 2

    Mısır unu, tuz ve kabartma tozunu katıp karıştırın. Orta boy baton bir kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Karışımı içine döküp üzerine kaşar peyniri serpin.

  • 3

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp 5 dakika dinlendirin. Dilimleyip ılık olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...