Pekmezli, Havuçlu İncirli Kek Tarifi

Evde yapılan unlu mamulleri hazırlarken şeker oranını rahatlıkla kontrol edebiliriz. Şeker yerine çoğu zaman doğal tatlandırıcılar da kullanmak besleyici değerini yükselttiği gibi tadını da lezzetli hala getiriyor. Seveceğiniz tarifiyle Pekmezli, Havuçlu İncirli Kek Tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kuru inciri ince ince kıyın ve üzerine bir tutam un serpin. Havuçları temizleyip rendeleyin. Yumurta ve toz şekeri çırpma teli ya da mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın. Üzerine pekmez ve sıvı yağ ilave edin. Tarçın ve vanilyayı katın. Kabartma tozunu unla birlikte eleyin ve azar azar karışıma ilave edin. En son havuç ve inciri ekleyip karıştırın.

  • 2

    Yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına kek karışımını dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...