Pırasalı Kek

Farklı lezzet severler için pırasalı kek tarifimiz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pırasaları temizlenip yıkanır ve beyaz kısımları ince ince kıyılır. Bir tencerede ayçiçek yağı ısıtılır, pırasalar eklenip yumuşayıncaya kadar kavrulur. Tuz ve salça ile tatlandırılıp ocak kapatılır, soğumaya bırakılır.
  • 2
    Biberin çekirdekleri çıkartılıp küp şeklinde doğranır. Yumurtalar çırpma kabına alınıp köpürünceye kadar çırpılır. Ayçiçek yağı ve yoğurt eklenip çırpmaya devam edilir. Ayrı bir kapta mısır unu, beyaz un, tuz ve kabartma tozu harmanlanır, birlikte elenerek sıvı karışıma eklenir. Soğuyan pırasa, peynir ve doğranmış biber eklenip karıştırılır. (Kek kıvamından biraz daha koyu bir hamur olacak.) Margarinle yağlanmış bir fırın kabına ya da istenilen kek kalıplarına uygun miktarlarda dökülür.
  • 3
    Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kürdan testi yapılarak pişirilir. Keke batırılan kürdan kuru çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Fırından çıkan kek bir süre dinlendirilip ters çevrilerek kalıptan çıkarılır, ılık olarak servis yapılır.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.