Şeftali Sulu Kek

Aromasıyla kek'e lezzet veren şeftali sulu kek tarifimiz...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Un, kabartma tozu ve vanilyayı derin bir kaba eleyin. Oda sıcaklığındaki tereyağı, çırpılmış yumurta, toz şeker ve şeftali suyunu ekleyip mikserleyin. Bütün malzeme iyice karışınca, iri çekilmiş fındığı ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün.
-
2
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50-55 dakika pişirin. Kürdanla içini çektiğini kontrol edip fırından çıkartın. Telde soğumaya bırakın. Hindistan ceviziyle süsleyip dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL