Tuzlu Kek
Kek'e tuzlu bir dokunuş! Lezzetli tuzlu kek tarifimiz...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle yumurta, yoğurt, zeytinyağı, tuz ve kabartma tozunu iyice çırpın. Dolmalık fıstığı 1 yemek kaşığı zeytinyağında kavurup, rendelenmiş beyaz peynirle yoğurtlu karışıma ilave edin. İyice bulamaç haline getirin.
-
2
Kabakların kabuklarını soyup rendeleyin. İnce doğranmış taze soğan, dereotu ve rendelenmiş kabağı da karışıma ekleyin. Karıştırdıktan sonra, çok koyu bir kıvam elde edene dek un eklemeye devam edin.
-
3
Yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün. 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kalıbı ters çevirerek keki servis tabağına alın. Ilınınca, dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL