Tuzlu Kek

Tuzlu Kek

Kek'e tuzlu bir dokunuş! Lezzetli tuzlu kek tarifimiz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Öncelikle yumurta, yoğurt, zeytinyağı, tuz ve kabartma tozunu iyice çırpın. Dolmalık fıstığı 1 yemek kaşığı zeytinyağında kavurup, rendelenmiş beyaz peynirle yoğurtlu karışıma ilave edin. İyice bulamaç haline getirin.

  • 2

    Kabakların kabuklarını soyup rendeleyin. İnce doğranmış taze soğan, dereotu ve rendelenmiş kabağı da karışıma ekleyin. Karıştırdıktan sonra, çok koyu bir kıvam elde edene dek un eklemeye devam edin.

  • 3

    Yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün. 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kalıbı ters çevirerek keki servis tabağına alın. Ilınınca, dilimleyerek servis yapın.


Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...