Zeytin Soslu Kek
Farklı lezzet severler için kek'i bir de böyle denemenizi öneririz. Zeytin soslu kek tarifimiz...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Siyah ve yeşil zeytinin çekirdeklerini çıkarıp, doğrayın. Yumurta ve ayçiçek yağını derin bir kapta çırpın. Su ve yoğurdu ekleyip, çırpmaya devam edin. Kıyılmış maydanoz, dereotu ve taze soğan ile baharatları, tuzu ilave edin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın. Zeytinleri ekleyin. Kabartma tozu ve unu da kattıktan sonra karıştırın.
-
2
Bu karışımı yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin ve soğuması için bir kenara alın. Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirip, çıkarın.
-
3
Sosu için labne peyniri ve yoğurdu derin bir kapta karıştırıp, kekin üzerine gezdirin. Çekirdeği çıkartılıp, kıyılmış zeytinleri ve kabuğu soyulup, doğranmış kırmızı biberi karıştırın. Yoğurtlu sosun üzerine gezdirip, dilimlenmiş turp ile süsledikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri