Acılı Bisküvi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Önceden oda sıcaklığında beklettiğiniz margarini, yumurtanın akını ve unu bir kaba koyup yoğurun. Pul biber, karbonat ve tuz ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar 10 dakika yoğurun.
-
2
Unlanmış düz bir zemin üzerinde merdane yardımıyla hamuru 3 mm kalınlığında açın. Kesme ruleti veya bir bıçakla 5x5 cm büyüklüğünde 16 adet kare kesin. Bisküvileri yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
-
3
Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp, çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarıp 8 adedini tabağa alın.
-
4
Sos için labne peyniri, mayonez, zeytinyağı, pul biber ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın. Sostan 1 yemek kaşığı ayırıp kalanını 8 adet bisküvinin üzerine paylaştırın. Kalan 8 adet bisküviyi de sosun üzerine kapatın. Kalan 1 kaşık sosu bisküvilerin üzerine paylaştırın. Son olarak üzerlerine zeytinyağı gezdirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri