Çikolata Dolgulu Kurabiye

Gözünüzü kapatın ve 1920’li yılların İstanbul’unda, Beyoğlu’nda olduğunuzu; Baylan veya Patisserie de Pera’dan mis gibi kurabiye kokularının geldiğini hayal edin. Bu kurabiyelerden biri çikolata dolgulu kurabiye olabilir…

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    İki adet fırın tepsisini tereyağı ile yağlayıp pişirme kağıdı yerleştirin. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını toz şekerle birlikte çırpın. 10 dakika çırpmanız yeterli olacaktır. Yumurtaları 2 dakika arayla ekleyerek çırpmaya devam edin.

  • 2

    Tarçını ilave edin. Başka bir kasenin içinde elenmiş un, çekilmiş fındık, kabartma tozu ve tuzu harmanlayıp yumurtalı karışıma azar azar eklerken bir taraftan da spatula ile karıştırın.

  • 3

    Hamuru düz ve kalın uçlu duy takılmış hamur sıkma torbasına doldurun. Pişirme kağıtlarının üzerine yuvarlak olacak şekilde sıkın.

  • 4

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Soğuduktan sonra iki kurabiye arasına çikolata sürüp birbirine yapıştırın. Servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...