Çikolata Dolgulu Kurabiye
Gözünüzü kapatın ve 1920’li yılların İstanbul’unda, Beyoğlu’nda olduğunuzu; Baylan veya Patisserie de Pera’dan mis gibi kurabiye kokularının geldiğini hayal edin. Bu kurabiyelerden biri çikolata dolgulu kurabiye olabilir…
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İki adet fırın tepsisini tereyağı ile yağlayıp pişirme kağıdı yerleştirin. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını toz şekerle birlikte çırpın. 10 dakika çırpmanız yeterli olacaktır. Yumurtaları 2 dakika arayla ekleyerek çırpmaya devam edin.
-
2
Tarçını ilave edin. Başka bir kasenin içinde elenmiş un, çekilmiş fındık, kabartma tozu ve tuzu harmanlayıp yumurtalı karışıma azar azar eklerken bir taraftan da spatula ile karıştırın.
-
3
Hamuru düz ve kalın uçlu duy takılmış hamur sıkma torbasına doldurun. Pişirme kağıtlarının üzerine yuvarlak olacak şekilde sıkın.
-
4
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Soğuduktan sonra iki kurabiye arasına çikolata sürüp birbirine yapıştırın. Servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri