Elmalı, Hurmalı Strudel
Dillere destan olan, elmalı strudel tatlısını şifa deposu hurma ve orman meyveleriyle zenginleştiterek hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Elmayı ince dilimler halinde doğrayıp bir kaseye alın. Üzerine tarçın ve pekmezi ekleyin. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp, küp şeklinde kesin ve kaseye ilave edin. Blenderde iyice ufalanmış ekmek kırıntısını katıp harmanlayın.
-
2
Daha sonra 10 dakika dinlendirin. 1 adet baklavalık yufkanın üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Dörde katlayıp yağlanmış porsiyonluk krem karamel kabına yerleştirin. Ortasına elmalı harcın ¼'ünü koyup yufkanın kenarlarını üstte bir araya getirin ve hafifçe kıvırarak bohça şekline getirin.
-
3
Kalan baklavalık yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10 dakika pişirin. Orman meyvelerinin yarısını küçük bir sos tenceresine alıp, hafif suyunu bırakana kadar karıştırarak pişirin.
-
4
Tatlıları servis tabağına alıp yanına sosu gezdirin. Kalan meyveleri de tabağa serpiştirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri