Elmalı, Hurmalı Strudel

Dillere destan olan, elmalı strudel tatlısını şifa deposu hurma ve orman meyveleriyle zenginleştiterek hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Elmayı ince dilimler halinde doğrayıp bir kaseye alın. Üzerine tarçın ve pekmezi ekleyin. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp, küp şeklinde kesin ve kaseye ilave edin. Blenderde iyice ufalanmış ekmek kırıntısını katıp harmanlayın.

  • 2

    Daha sonra 10 dakika dinlendirin. 1 adet baklavalık yufkanın üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Dörde katlayıp yağlanmış porsiyonluk krem karamel kabına yerleştirin. Ortasına elmalı harcın ¼'ünü koyup yufkanın kenarlarını üstte bir araya getirin ve hafifçe kıvırarak bohça şekline getirin.

  • 3

    Kalan baklavalık yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10 dakika pişirin. Orman meyvelerinin yarısını küçük bir sos tenceresine alıp, hafif suyunu bırakana kadar karıştırarak pişirin.

  • 4

    Tatlıları servis tabağına alıp yanına sosu gezdirin. Kalan meyveleri de tabağa serpiştirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...