Kayısıları ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarın. Ceviz, kuru üzüm, toz şeker ve tarçını karıştırın. Kayısıların içini cevizli karışım ile doldurun. Kayısı parçalarını birbirine yapıştırın. Tart hamuru için toz şeker, margarin ve kabartma tozunu karıştırın.
Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur haline getirin. Hamuru iri ceviz büyüklüğünde 13 parçaya bölün. Elinizle yuvarladıktan sonra, işaret parmağınızla hamurların ortasını dolma biber gibi açın. İçine doldurduğunuz kayısıları yerleştirin. Deliklerin üzerini kapatıp turtaları tekrar yuvarlayın.
Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkartıp üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.